Vanaf dinsdag 2 juni bieden we weer in een aangepaste vorm trainingen op de weg en de mountainbike. De trainingen zullen (voorlopig) op deze manier gehouden worden tot de zomervakantie.

Clubtrainingen

De weg trainingen vinden op dinsdag en donderdag plaats. De trainingen duren geen twee uur, maar één uur. Hierdoor wordt het mogelijk om twee trainingen op één avond aan te bieden, eentje van 18.30 tot 19.30 uur (groep A) en eentje van 19.45 tot 20.45 uur (groep B). De vaste groepen (A en B) bestaan uit 6 tot 8 personen, maar de oefeningen zijn individueel en/of met een vaste ‘fiets-buddy’. De mountainbiketraining is op woensdag bestaat ook uit een groep A (van 18.30 tot 19.30 uur) en een groep B (van 19.45 uur tot 20.45 uur). Door de vaste trainingsgroepen hoeven we niet met inschrijflijsten per training te werken, maar is het wel extra belangrijk dat deelnemers zich (ruim van te voren) afmelden, zodat de plek gevuld kan worden door een ander lid.

De mountianbike trainingen vinden plaats op enkele vaste locaties. Dit zijn de UT campus (singletracks), het Rutbeek (MTB rondje) en het vliegveld/de Lonnekerberg.

De wegtrainingen worden gehouden op een vast rondje. Het vaste is een driehoekje ten zuidoosten van Enschede, tegen de Duitse grens. Rechtsom zijn er twee kruisende wegen, één is onverhard en afgesloten (Verwooldsweg), de ander is niet doorlopend verhard (Horsterveldweg, waar we verzamelen). Rustig rondje van 5 kilometer, alleen maar rechtsaf waar we overal voorrang hebben. De verzamelplaats is (vlak bij) het kruispunt van de Allemansveldweg en de Horsterveldweg.

Er is een opgesteld voor de trainingen. Lees dit goed door van te voren! Voor de iedereen gelden deze belangrijk(st)e punten:

  • Iedereen komt individueel of hooguit met de vaste fiets-buddy naar de verzamelplaats van de training en fietst ook individueel of in met de vaste fiets-buddy weer naar huis. Dus ook als je toevallig mede KV’ers tegenkomt onderweg, houd dan 1,5 meter afstand.
  • Kom alleen naar de trainingen als je geen ziekteverschijnselen hebt. Heb je last van verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf dan thuis. Zie hiervoor ook de richtlijnen van het RIVM.
  • Houd tijdens de training en instructies ten allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar, de trainer en eventuele medeweggebruikers.
  • De oefeningen die gedaan worden, worden individueel en/of met de vaste fiets-buddy uitgevoerd. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk in hoeft te halen en wanneer je wel inhaalt dien je ook 1,5 meter afstand te houden. Het is niet de bedoeling dat er bij elkaar in het wiel wordt gereden.
  • Ga na de training direct naar huis en blijf niet kletsen, dit is niet toegestaan.

Het is mogelijk om incidenteel een keer aan te sluiten bij de training. Meld je hiervoor bij het bestuur. Die zal kijken of er nog een plek beschikbaar is in één van de trainingsgroepen.

Deze situatie is voor ons allemaal nieuw en zal enig aanpassingsvermogen en creativiteit van de trainers en de leden vragen. De trainers streven ernaar de trainingen in de loop van de weken inhoudelijk te verbeteren. Input en feedback zijn uiteraard welkom!

Toertrainingen

Elke week zal de toercommissie een ‘route van de week’ delen via Whatsapp in de KV Mededelingen groepsapp. Wil je deze niet alleen, maar met een aantal leden of andere fietsvrienden fietsen? Ga dan met maximaal 4 personen op pad. Zo voorkom je ‘lint’ vorming, onveilige situaties bij het inhalen en kun je voldoende afstand houden tijdens het wachten bij kruispunten en stoplichten. Vertrek vanaf een gezamenlijk afgesproken locatie, waar je tijdens het wachten de 1,5e meter tussen elkaar en andere weggebruikers in acht kunt nemen. Het sportcentrum is hiervoor op dit moment nog niet geschikt.

Een aantal regels waar je aan moet denken als je weer samen op pad gaat:

  • Houdt 1,5 meter afstand tussen elkaar. Hierbij is het dus niet mogelijk om schouder aan schouder te fietsen of strak in het wiel van de ander te rijden. 
  • Houdt voldoende afstand tot andere weggebruikers.

Naast deze adviezen blijven uiteraard de algemene regels van de overheid van kracht.