Zomertrainingen

Het zomerseizoen loopt van eind maart tot eind oktober, meestal van de week van de start van de zomertijd tot de week van het eind van de zomertijd.

Alle zomertrainingen vertrekken vanaf de parkeerplaats aan de Boerderijweg, tegenover de Cubicus. Er wordt verzameld bij de trappen aan de voorkant. De starttijd van de trainingen verschilt door het seizoen heen, afhangend hoe laat de zon onder gaat.

Verzamelplaats trainingen

Regels tijdens de trainingen

De regels voor het rijden in een groep en voor de weg- en MTB trainingen zijn beschreven in dit bestand. Lees voor het deelnemen aan je eerst training dit document goed door. De belangrijkste punten zijn als volgt: het dragen van een helm is verplicht, zorg ervoor dat je een identiteitsbewijs en (of) verzekeringspas op zak hebt en neem genoeg eten en drinken mee tijdens een tocht, zodat je geen last van uitdroging of hongerklop krijgt.

Tijdens de trainingen rijden we vaak in een groep. Om dit goed te laten verlopen moet je fiets goed onderhouden zijn. Daarnaast moet ten allen tijden de verkeersregels en de signalen voor het rijden in een groep worden aangehouden. Deze signalen staan ook in bovengenoemd document.

Indien mogelijk raden we het je aan om een fietsbroek te dragen, dit maakt het fietsen voor een langere periode een stuk comfortabeler.

Geen fiets? Geen probleem. Klein Verzet heeft meerdere huurfietsen (zowel racefietsen als mountainbikes) in zijn bezit, zie hier.

Maandag: Toertraining

Elke maandag zet de toercommissie een mooi rondje van ongeveer 50 tot 60 kilometer uit door het Twentse Landschap. De training is open voor al onze leden en is de perfecte training om kennis te maken met de vereniging. De gemiddelde snelheid ligt tussen de 25 en 30 km/u, als iedereen dat bij kan houden. Er wordt gereden in een groep van maximaal 14 fietsers, dus als dat nodig is worden er twee of meer groepen gemaakt.

Om goed mee te kunnen bij deze training, is een vereiste om op jezelf 50 kilometer binnen 2 uur af te kunnen leggen. Daarnaast is het hebben van ervaring met het rijden in een groep, meer dan 6 personen, ook een pré. Dit is namelijk anders dan fietsen in je eentje. Heb je (nog) niet het niveau of de ervaring die nodig is? Sluit dan aan bij onze (beginners) introductietrainingen. Wanneer deze nog ver zijn en je eerder lid wilt worden, neem dan contact op.

Dinsdag: Wedstrijdtraining

Op dinsdag is het de beurt aan de snelle leden van de vereniging. Tijdens de wedstrijdtraining bereiden zij zich voor op het rijden van wedstrijden. Het niveau van deze training ligt daarom ook hoog. Om het niveau hoog te houden en de veiligheid van de rijders niet in gevaar te brengen, is dit een gesloten training. Dit houdt in dat je alleen aan deze training kan deelnemen als je daarvoor toestemming hebt gekregen van één van onze trainers. Deze zal toestemming geven als hij/zij denkt dat je genoeg ervaring en vermogen hebt om goed deel te kunnen nemen aan de wedstrijdtraining.

Ben je nog geen lid en wil je graag deelnemen aan de wedstrijdtraining? Neem even contact op, en geef een indicatie van je ervaring in het rijden van wedstrijden (denk hierbij aan enkele wedstrijduitslagen in KNWU koersen). Het kan zijn dat aan je wordt gevraagd om eerst een keer deel te nemen aan een donderdagtraining, zodat een trainer een indicatie kan maken.

Woensdag: MTB-training

Met een enthousiast clubje mountainbikers maken we o.l.v. de MTB trainers de tracks rond Enschede onveilig. De training is geschikt voor de elke mountainbiker, crosser en racefietser die zich wil wagen aan smalle paden, mooie bochtjes en (af en toe) een boom in de weg. De track rondom het Hulsbeek bevat technisch klim- en daalwerk, mooie houten obstakels en rock-gardens, waardoor deze speeltuin regelmatig bezocht wordt tijdens de training. Andere locaties zijn de singletracks van Haaksbergen en het Rutbeek. De trainingen zijn geschikt voor elk niveau, waarbij er regelmatig op elkaar wordt gewacht na een stuk singletrack.

Donderdag: Intermediate training

De intermediate training is bedoeld voor alle leden die sneller willen worden en hun techniek op de fiets willen verbeteren. De training wordt gegeven door twee trainers, die aangeven wat we gaan doen en je tijdens de training tips geven hoe je nog beter kan worden. Tijdens de training wordt gebruikt gemaakt van meerdere soorten trainingselementen, zoals waaier rijden en een tijdrit. Dit zijn intensievere intervallen, waardoor de intermediate training dan ook intensiever dan de toertraining. Echter als je goed mee kan komen met de maandagtraining, qua niveau en techniek, staat niets je in de weg om aan te sluiten bij een intermediate training.