Op dit moment zijn er speciale coronatrainingen, kijk hiervoor opĀ coronatrainingen.

Alle trainingen vertrekken vanaf het Sportcentrum*. Er wordt verzameld bij de trappen aan de voorkant. Bij alle fietstrainingen is het dragen van een helm verplicht. Ook raden we aan om een fietsbroek te dragen, dit maakt een lange tocht aanzienlijk comfortabeler. Denk ook aan het meenemen van genoeg drinken en eten tijdens een tocht, zodat je geen last van uitdroging of een hongerklop krijgt.

Omdat we in een groep fietsen is het van belang dat je fiets goed onderhouden is. Ook moeten verkeersregels en signalen in de groep ten alle tijden gerespecteerd worden. Voor een uitgebreide uitleg over veilig fietsen in een groep zie dit document.

Geen fiets? Geen probleem. Klein Verzet heeft meerdere huurfietsen (zowel racefietsen als mountainbikes) in zijn bezit. Neem van te voren evenĀ contact op.

*I.v.m. de corona maatregelen is dit verandert naar de parkeerplaats aan de Boerderijweg, tegenover de Cubicus.

Verzamelplaats trainingen

Maandag: Toertraining

Voor deze training zet de Toercommissie een rondje uit van 50 tot 60 kilometer door het Twentse landschap. Er zal gereden worden met een snelheid van ongeveer 30 kilometer per uur, mits iedereen in de groep dit bij kan houden. Er wordt gefietst in een grote groep, waardoor ook de minder ervaren fietsers goed mee moeten kunnen.

Dinsdag: Wedstrijdtraining

De wedstrijdtraining is gericht op de fanatiekere wielrenners die de ambitie hebben om aan wedstrijden mee te doen. Het tempo zal dan ook een stuk hoger liggen dan tijdens de andere trainingen. Ook zullen er tijdens een training oefeningen worden gedaan zoals: tijdrijden, wedstrijdjes en de traditionele bordjes sprint komt ook zeker aan bod.

Woensdag: MTB-training

Met een enthousiast clubje mountainbikers maken we o.l.v. de MTB commissaris de tracks rond Enschede onveilig. De training is geschikt voor de elke mountainbiker, crosser en racefietser die zich wil wagen aan smalle paden, mooie bochtjes en (af en toe) een boom in de weg. Sinds vorig jaar is de track rondom het Hulsbeek helemaal opgeknapt met technisch klim- en daalwerk, mooie houten obstakels en rock-gardens, waardoor deze speeltuin regelmatig bezocht wordt tijdens de training. Andere locaties zijn Takenberg en het Rutbeek. De trainingen zijn geschikt voor elk niveau, waarbij er regelmatig op elkaar wordt gewacht na een stuk singletrack.

Donderdag: Intermediate training

In samenwerking met de schaatsers van D.S.V. de Skeuvel vindt de intermediate training plaats. Hier wordt de groep meestal opgedeeld in meerdere niveaus. De snelste groep zal een training doen met een iets hoger tempo dan een toertraining, gecombineerd met trainingselementen uit de wedstrijdtraining. De rustige groep zal de focus meer leggen op een duurtocht door het Twentse landschap, iets langzamer dan een gemiddelde toertraining. Je kan bij aanvang van de training zelf de keuze maken welke trainingsvorm je die dag kiest.