De eerste twee weken van april waren de introtrainingen van Klein Verzet. Tijdens de diverse trainingen werd er weer volop genoten en afgezien in het Twentse landschap.

De eerste introtraining was de toertraining op de maandag, helaas was dit ook paasmaandag en was de opkomst niet erg hoog. Wel werd er uiteraard een mooi rondje getoerd.

Op de dinsdag was dan de wedstrijdtraining aan de beurt. Er werd begonnen met een warming-up, gevolgd door vollen bak draaien en nog eens. Daarna een tijdritje volle bak wind mee, ook weleens lekker. Gevolgd door een wedstrijdje van Weerselo naar Oldenzaal, kortweg team rood tegen team rood, en uiteraard gewonnen door team rood. Nog een keertje de Tankenberg hard oprijden en een laatste keer vollen bak draaien richting Frans op den Bult. Een mooie training!

De MTB-training op woensdag werd alweer ontsierd door regen, maar toch werd er een mooi rondje gereden over het MTB-parcours ten noorden van Enschede.

Tijdens de intermediate training op donderdag waren er een hoop mensen aanwezig, waaronder een pak nieuwe leden. Er werden verschillende oefeningen gedaan, waarbij de groep gesplitst werd en iedereen op zijn niveau de oefeningen kon uitvoeren. De laatste oefening bestond uit drie sprints op de bult voor Oldenzaal: waarvan je twee keer voluit moest sprinten en één keer de sprint moest aantrekken. Behoorlijk zwaar als laatste oefening, het geluk was dat we hierna rustig naar huis konden peddelen.

Tijdens de tweede week werd de toertraining op maandag erg goed bezocht, zo goed dat de groep gesplitst moest worden. Mede door het lekkere weer konden we een pak nieuwe mensen begroeten op deze training. Er werd een mooi rondje gereden ten noorden van Enschede.

Ook tijdens de wedstrijdtraining was er weer een mooie groep present. Er werd geklommen op de flanken van Bad Bentheim, hard gereden en een omnium gedaan op een industrieterrein.

Op de woensdag was de MTB-training weer aan de beurt, ditmaal een stuk beter weer. De training ging naar het Hulsbeek, via de droge tracks ten noorden van de campus en een klein stukje langs de provinciale weg. Eenmaal bij het Hulsbeek konden de skills geoefend worden m.b.v. de rockgardens, wip-waps, houten bruggen en balken, kombochten, krappe bochtjes en mooie afdalingen. Ook werd er alvast een blik geworpen op de nieuwe houten toevoegingen aan het parcours. Eenmaal terug op de campus werd de behendigheid op de MTB nog even geoefend: op de plek blijven staan, steulbos van de grond af rapen en tikkertje binnen het vierkant.

De intermediate training op donderdag sloot deze introductieperiode af. Er werden wederom mooie uitdagende oefeningen gedaan, waarin iedereen zich kon uitleven.

Mocht je de introtrainingen hebben gemist, schroom niet om alsnog een keertje mee te komen. Voor vragen over de trainingen kun je altijd terecht bij een van de bestuurders: bestuur@kleinverzet.nl of neem contact op via het contactformulier.

 

Tekst door Bas ten Have