Na het zeer geslaagde trainingsweekend van vorig jaar, was het afgelopen weekend tijd voor de tweede editie van het Klein Verzet trainingsweekend. Een mooie gelegenheid om samen te koersen, te kijken hoe iedereen ervoor staat en elkaar beter te leren kennen.

Een groep van 10 enthousiaste renners had zich niet laten afschrikken door de ietwat slecht weervoorspellingen en trok vrijdagmiddag via een rondje over de Holterberg naar het pittoreske Enter. Eenmaal gearriveerd werd er een stevige pastamaaltijd genuttigd, de koolhydraten zouden de renners nog hard nog hebben op zaterdag. ’s Avonds werd er een spelletje gespeeld en besprak men de laatste tactieken voor de koers, alvorens iedereen vroeg onder de wol kroop.

Na een stevig ontbijt zaterdagochtend stond er eerst een tocht van 40 km richting Zutphen op het programma, om daarna een koers van 2 uur op een industrieterrein te rijden. Gelukkig voor de schaatsers onder ons liep het rondje linksom en reden we het ruim 100 keer. In het eerste half uur werd er zeer attent en aanvallend gekoerst door de kleppers van Klein Verzet, helaas leidde dit niet tot een beslissende kopgroep. Na ruim een half uur ontstond er een kopgroep van 6 man, die werd gereduceerd tot 4 man. Helaas zat er geen Klein Verzet renner bij deze groep maar Bouke, vermomd als OWC’er, zat er wel bij. Helaas moest hij na een uur opgeven vanwege kramp. De 3 overgebleven vluchters dubbelden het peloton op het korte rondje en daarna was de koers erg tam. Koen van Lochem en de beide Jesse’s probeerden nog wel iets, maar de scherpe randjes waren bot geworden. Na 1,5 uur mocht Bas afsprinten voor de winst bij de B-categorie. Hij werd netjes vierde (en reed daarna ‘gewoon’ stabiel in het laatste wiel uit in de A-categorie). In de sprint om plek 4 van de A-categorie werd Jesse Haaksman knap derde, plaats 6 was binnen. Arnout completeerde de top 10 met een tiende plek. Al met al een prima koers, waar ook onze minder ervaren renners erg goed meereden en de nodige ervaring hebben opgedaan. Na de koers weer 40 km richting huis en daarmee was de eerste training dag een feit.

Op zondag was er koers in Enter, op 5 km van het huisje. De koers duurde 10 ronden, goed voor 42 km en dus lekker kort (vergeleken met gisteren). Door het gebrek aan wind op dit anders spannende parcours lag het tempo hoog, maar kwam er niet echt groepje weg. Meerdere jongens probeerden een slag te slaan, maar het mocht niet baten. Halverwege koers reden er 2 jongens weg, en steeds sloten hier kleine groepjes bij aan. Rient liet zijn goede vorm zien en deed 2 verwoede pogingen om solo naar de kopgroep toe te rijden, maar redde het helaas net niet. Onder aanvoering van Gerwin en Arnout werd er hard achtervolgd, en liep het gat terug tot 5 (!) seconden. Helaas was dit net te laat, en bleef het kopgroepje, zonder Klein Verzet, tot het einde weg. In de sprint voor plek 9 werd Arnout vierde en nieuwkomer in de wedstrijdploeg Koen de Jong, kwam als een duveltje uit een doosje naar plek 6 gesprint, klasse!

Na de koers reden de coureurs gezamenlijk weer naar Enschede en daarmee kwam er een einde aan dit wederom geslaagde trainingsweekend. Iedereen heeft goede stappen gezet en dat belooft wat voor het echte wedstrijdseizoen!