Het wedstrijdseizoen is alweer begonnen voor de wedstrijdrenners van Klein Verzet. De afgelopen drie zondagen stonden er een aantal van onze renners aan de start bij de trainingskoersen in Exel. Hoe het ons is vergaan, is te lezen in dit verslag.

Exel #1
De eerste keer Exel heeft toch altijd dat heroïsche aan zich kleven. Op de tweede zondag van februari kan het nog: vrij koud zijn, sneeuwen, hard regenen, glad zijn of een combinatie van deze factoren. Deze keer ging het gewoon door, regen op de heenweg, maar eigenlijk viel het qua weer best mee voor Exel #1.
Dit jaar moeten we het doen zonder de matadoren van het vorige seizoen, die zoeken hun heil een niveautje hoger bij de elites. Bleef er over: Harmen, Bas en Daan (een van onze nieuwe coureurs).
De wedstrijd dan, beetje vooraan kijken aan het begin van Bas en Harmen, net niet goed genoeg zijn om echt mee te zitten en vervolgens op kop van het peloton sleuren. De samenwerking in het peloton verliep niet erg soepel. Dit tot groot ongenoegen van Niels Leferink, oud KVer, die Harmen op sleeptouw nam en een tweede groepje forceerde, want die kopgroep gingen we in het café wel weer terug zien. Zo geschiede Harmen in groep 2, genoeg voor een top 10 klassering. Daan wist bij zijn debuut behoorlijk lang bij het peloton (zo duiden we de grootste groep in koers maar even aan, hoewel de omvang daarvan niet echt groot meer was) te blijven, maar moest een tweetal rondjes voor het einde toch deze groep laten gaan. Bas kon zich goed handhaven in het peloton dat bij de meet was gereduceerd tot slechts 7 man, mede door de wind.
Hier konden we op verder bouwen, alleen jammer dan we maar zijn drieën waren…

Exel #2
De tweede keer was de opkomst al wat beter, namens ons stonden Harmen, Bas, Koen de Jong en Rob aan de start. Bij aankomst in Exel bleek er een fatsoenlijk peloton aan de start te staan en konden we concluderen dat de opkomst evenredig was met het weer.
In de koers probeerde Bas van voren te zitten, kijken hoe er werd gereden, proberen mee te springen, maar toen de goede vlucht wegreed zat die veel te ver weg. Harmen had poten van lood en niet gek, want had de dag ervoor ‘gewoon’ uitgereden in ‘t Loo tussen de elites. Hij wist zich wel goed te handhaven in het peloton, ook Koen de Jong lukte dit bij zijn debuut. Helaas moest Rob al vrij vroeg laten gaan.
Nadat de junioren werden ingehaald werd er massaal het asfalt geïnspecteerd, gelukkig wisten wij allemaal de dans te ontspringen. De koers werd geneutraliseerd zo werd er gecommuniceerd, maar er was toch een uitslag, en dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen heel bijzonder.

Exel #3
De derde keer Exel was er eentje voor bikkels, rond het vriespunt, wellicht eronder en wind tegen op de terugweg. Deze keer waren Koen van Lochem (die al enkele koers kilometers in ‘t Loo had gereden), Jesse Rengers (al eerder te bewonderen in Emmen), Koen de Jong, Daan, Rient en Bas van de partij.
Al vanaf het begin werd er enthousiast gereageerd op verschillende aanvalspogingen, wat leidde tot de eerste echte kopgroep met daarin Rient. Wat betekende dat de rest relatief rustig kon doen en vooral moest zorgen dat tegen aanvallen werden gepareerd. Deze kopgroep werd weer teruggepakt helaas, Rient had zich erg moeten inspannen en kreeg hierdoor last van een eerdere blessure en zakte helaas al vrij vlug uit het peloton. Vervolgens werd de goede vlucht gemist. Het gat tussen het peloton en de kopgroep bleef lang niet heel groot, maar door een slechte samenwerking in het peloton of eigenlijk geen samenwerking zouden we de kopgroep niet meer terugzien. Koen van Lochem baalde hier zichtbaar van, samen met Bas en Jesse probeerde hij toch zijn steentje bij te dragen in de achtervolging. Jesse moest het peloton een ronde voor het einde laten gaan en dat was niet gek met Sleen in de benen en het werk dat hij had gedaan. Op twee ronden van het einde probeerde een groepje van 5 met Bas en Koen van Lochem nog weg te raken, het mocht niet zo zijn, hoewel het behoorlijk hard ging. Beide mannen finishten in het peloton, evenals Koen de Jong, die op het einde zelfs nog een demarrage plaatste. Daan moest naar een aantal rondes het peloton laten gaan en had vooral de pech dat er redelijk hard werd gestart. Wel reed hij gewoon door en maakte zo gewoon zijn kilometers. Al met al zat het met de goesting wel goed.

Dus, drie keer Exel, drie keer niks, of toch wel, eerste kilometers gemaakt en op naar meer. Komende weken staan de trainingskoersen in Enter op het programma, SIJC wedstrijden en natuurlijk het trainingsweekend van het wedstrijdteam.