Zondag 3 juni was het tijd voor de allereerste MTB activiteit: een mountainbiketocht over de Sallandse Heuvelrug! De weergoden waren ons gunstig gezind; het was een aangename temperatuur en regen bleef uit.

Rond het middaguur kwamen we met de trein aan in Nijverdal. Vanuit hier begon een groep van acht KV’ers aan de MTB route Holten (29 km). Deze route heeft afgelopen jaren diverse upgrades gekregen waardoor er veel leuke nieuwe singletracks in zitten. De route begon met een 3 kilometer lange singletrack en ging vervolgens naar de Holterberg. Na het klimmetje omhoog volgde een van de hoogtepunten van deze route: de snelle afdaling bij de Motieweg in Holten.

Aansluitend werd de MTB route Hellendoorn (17 km) gefietst. Deze spectaculaire route staat steevast in de Route Top 10 op mtbroutes.nl. Naar onze mening heeft deze route de hoge klassering zeker verdiend. De volledig onverharde route bevat vele technische singletracks, prachtige kombochten, steile klimmetjes en snelle afdalingen. Helaas had halverwege deze MTB route de fiets van Susan er geen zin meer in. Haar voorwiel belandde in een gleuf en boog krom. Gelukkig waren de mannen van KV sterk genoeg om het wiel weer redelijk terug te beunen. Susan kon hierdoor toch nog over de verharde weg bij de eindbestemming komen: het huis van de ouders van Edwin in Nijverdal.

Hier werden na afloop de verbrande calorieën van de fietstocht met 494 hoogtemeters gecompenseerd met twee zelfgemaakte appeltaarten. Eerst een goed stuk klassieke appeltaart en daarna een lekkere punt havermout appeltaart. Heerlijk! Ook kon het verloren vocht goed aangevuld worden met sap, frisdrank en Radler.

Het was een geslaagde activiteit en hopelijk volgen er nog vele!

Geschreven door Edwin Dollekamp