De rode kleuren van Klein Verzet waren vandaag voor het eerst te bewonderen in een volledige koers van een KNWU dames peloton. Eerder stond Ingrid aan de start bij de Omloop van Strijen, maar deze werd na 10 kilometer koers door de harde wind afgeblazen.

Van start

De rode kleding van de dames was zondag niet te missen in de felle zon. Wat ook niet te missen was, was het luxe vervoersmiddel waarmee ze arriveerden. Ploegleider Henk zorgde vervolgens voor nog meer professionaliteit: de fietsen werden op standaarden gezet, reservewielen werden klaar gemaakt en er stonden klapstoeltjes voor de rensters zodat ze hun benen konden sparen voor het moment van de dag: De wielerronde van Oploo om de gouden helm trofee! Een omloopje van 3 kilometer dat 22 maal afgelegd moest worden met een peloton van in totaal 58 rensters. Acht minuten eerder dan gepland werd het startschot gegeven, maar gelukkig waren onze dames alert en stonden zij al klaar om van start te gaan.

Ingrid op kop

De koers begon relatief rustig. De organisatie wilde alleen graag meer spektakel, dus al snel werd er een drie ronden klassement aangekondigd. Ingrid had hier wel oren naar en wist in de eerste sprint het peloton het nakijken te geven. Een ronde later besloot Fianna het goede voorbeeld van Ingrid te volgen en ook eens mee te sprinten, maar voor zowel Ingrid als Fianna was het niet genoeg om de prijzen te vangen.

Waaiers

Het drie ronden klassement zorgde er samen met het aantrekken van de wind voor dat de koers open brak. Fianna wist zich te handhaven in de waaier in de kop van het peloton en probeerde met meerdere groepjes mee te springen die in de achtervolging gingen op de koploopster die solo voor het peloton uit reed. Helaas waren de benen niet goed genoeg (meer) om mee te springen op het moment dat de beslissende groep weg reed. Een paar ronden werd er vol gekoerst en werd het meedraaien in de waaier of harken op het kantje. Dit zorgde voor een hoop slachtoffers, waaronder onze eigen Ingrid die helaas kampte met fysieke klachten.

Annelotte in de peleton finish

Na een uur koers was er nog een leuk moment tussen de KV dames in het peloton die we onze lezers niet willen onthouden! Op dat moment zat Fianna namelijk achterin en toen ze achterom keek om te zien wie er nog achter haar zaten, keek ze vol in het lachende gezicht van Annelotte die op haar schijnbare gemakje in het laatste wiel hing. Na een ‘subtiele’ hint reed Annelotte echter keurig naar voren en wist daar de laatste helft van de koers goed stand te houden!

Finish

In een chaotische laatste ronde deed Fianna nog een ultieme uitvalspoging, maar dat bleek kansloos. Annelotte koos ervoor te wachten op de sprint en reed naar een keurige 20e plek. Met een ervaring rijker, twee gevulde envelopjes en mooie lijntjes op de armen en benen kunnen we toch zeggen dat dit een geslaagde dag was!

Na de koers kon er gelukkig nog gelachen worden!

Tekst door Fianna, Annelotte en Ingrid #damesvanKV