Hengelo/Enschede, 22 november 2019 – Aanstaande zaterdag 30 november staat alweer de vierde editie van GOW wedstrijd op de UT Campus op de kalender. Dit jaar is er door de gezamenlijke organisatie van de studenten wielervereniging Klein Verzet en de Hengelose club de Tubanters weer het nodige werk verzet om de deelnemers een vernieuwd en nog uitdagender parcours voor te schotelen.

De GOW competitie is een serie laagdrempelige veldritwedstrijden die door de samenwerkende wielerclubs in Oost-Nederland worden georganiseerd. Het is in het verleden al voor diverse jeugdrenners een opstap geweest naar nationale- en internationale successen. Deze editie is, na een lange afwezigheid op de kalender, alweer de vierde GOW wedstrijd op het terrein van de UT.

Het parcours, met start-finish bij de Boerderijweg (ter hoogte van parkeerplaats Cubicus), loopt voor een groot deel over bestaande singletracks van de vaste mountainbike route. De schuine oevers rond de vijvers ter hoogte van De Achterhorst bleken in de afgelopen drie jaar vaak een lastige opgave voor de deelnemers. Of dat dit jaar ook weer het geval zal zijn hangt volgens Klein Verzet voorzitter Philip Zwier voor een groot deel af van het weer.

Het programma gaat om 09:30 van start met de jeugdcategorieën, gevolgd door de masters 40+ en 50+ om 10:30, de nieuwelingen en damescategorieën om 11:35 en tot slot om 12:30 de Amateurs, Elite, Beloften en Junioren. In verband met de wedstrijden is een deel van de mountainbikeroute afgesloten gedurende deze ochtend.

Meer info: www.gow.nu