Vandaag, 10 december, werd op de campus van de Universiteit Twente de achtste wedstrijd in de GOW veldrit-competitie verreden. Op een mooi en uitdagend parcours a 3 km werd in diverse categorieën gestreden voor de winst.

Gisteren werd het parcours uitgezet door een groot aantal van vrijwilligers van Klein Verzet en de Tubanters uit Hengelo. De sneeuw beloofde een modderig en glad parcours, waarbij de benen en het materiaal extra getest zouden worden.

Nadat er vanmorgen een laatste parcours inspectie was geweest, begon het circus van de GOW met de jeugd, gevolgd door de masters, de vrouwen/nieuwelingen en als laatste de elite/belofte/amateurs samen met de junioren. Hoewel het KNMI code oranje had afgekondigd, was de opkomst hoog en stonden er in alle categorieën veel deelnemers aan de start.

Aangemoedigd door de KV’ers die het parcours bewaakten, startte bij de vrouwen Lisa namens Klein Verzet. Lisa reed een mooie koers en belandde op een te verwachten stek. Daarnaast deden Lisanne en Rixt mee in de kleuren van een andere vereniging. Halverwege zagen we Lisanne van fiets wisselen, maar ze wist wel keurig in de top 10 te geraken. Rixt deed goed mee en kon uiteindelijk naar de vierde plek rijden.

Ook in de categorie elite/belofte/amateurs was Klein Verzet goed vertegenwoordigd: met Bas, Harmen, Fabian, Koen de Jong, Koen van Lochem, Jesse Rengers en Niels Gijssen kleurde het startveld #inhetrood. Wessel, Jasper en Niels Leferink startten namens andere verenigingen. De mannen reden allemaal een prima koers. Saillant detail was dat ergens halverwege een heuse KV trein werd gevormd; met Jesse, Harmen en Bas. Die elkaar vervolgens een beetje konden opfokken.

De precieze uitslag laat nog op zich wachten, maar iedereen heeft hard gereden en de modder knap getrotseerd – waarbij zelfs de vrijwilligers niet gespaard bleven van een glijpartij.

Na afloop van de officiële GOW werd tevens het clubkampioenschap voor zowel KV als de Tubanters (de organiserende verenigingen) verreden. Hoewel bij de start enige discussie ontstond over de lengte van de wedstrijd, werd in twee rondes bepaald wie tot clubkampioen gekroond zou worden. In de sneeuw ging uiteindelijk Wessel er met de titel vandoor, gevolgd door Gerwin en Arnout. Bij de vrouwen wist Rixt met de mannen mee te komen en Lisa achter zich te laten.

Al met al waren de GOW en het clubkampioenschap een groot succes; met name dankzij het enthousiasme van de organisatie en de grote inzet van vele vrijwilligers, waarvoor dank!

Door: Lisa van Dijk en Bas ten Have