Klein Verzet is de wielervereniging van de Universiteit Twente en het Saxion in Enschede. De vereniging is opgericht in 1969 en daarmee de oudste studenten wielervereniging van Nederland. Klein Verzet is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie. De leden van Klein Verzet zijn regelmatig in het Twentse land en daarbuiten te zien op de racefiets, mountainbike of veldritfiets. Voor elk niveau en type fietser worden er het hele jaar door trainingen gegeven. De meeste leden zijn toerders en rijden graag toertochten, maar er wordt ook deelgenomen aan wedstrijden.

Naast de vele uren serieus trainen en gezelligheid op de fiets tijdens de trainingen, worden er ook andere dingen georganiseerd voor en door leden. Om elkaar ook eens naast de fiets te spreken is er iedere tweede woensdag van de maand een borrel in Café Friends. Ook worden er activiteiten, clubtoernooien en (trainings)weekenden georganiseerd. Zo gaan er ieder jaar een twintig tal KV’ers naar de Vogezen met het hemelvaartsweekend, om een paar mooie toppen te beklimmen.

Zomer trainingen

In de zomer kan je tot vier keer in de week samen fietsen, is dat niet genoeg dan kan je altijd nog een keer samen afspreken.

Winter trainingen

In de winter hebben we drie leuke trainingen in de week.

Buiten de training om

Natuurlijk houdt ons programma niet op buiten de traingen, zo hebben wij onderandere een borrel in de maand, bolderen we, poolen we en hebben we leuke weekenden weg naar onder andere de vosgezen

Nieuws